Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam kodów źródłowych programów do przejrzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zaczynam offensywnie uczyć się javy.

I takie pytanie:

Gdzie znajdę jakieś kody, żeby pooglądać, poogarniać, poczytać ??

Słyszałem coś o github, ale nie ogarniam tego.

Na początek chcę jakieś proste kody (max 200 linijek). Ale chciałbym również zobaczyć jakieś bardziej skomplikowane.

Ktoś coś ??

Opublikowano

Gdzie znajdę jakieś kody, żeby pooglądać, poogarniać, poczytać ??

Słyszałem coś o github, ale nie ogarniam tego.

To z nauką javy będzie jeszcze gorzej. Bo również wymaga umiejętności korzystania z google.

Opublikowano

Kilka przykładowych kodów przychodzi w pakiecie z JDK jak zainstalujesz to znajdziesz je w folderze z Javą.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Opublikowano

Proste kody? Polecam zacząć od nauki jakiś wyjątkow, tworzenie prostych klas i metod z parametrami i bez, tworzenie konstruktorów, potem jakieś programiki współbieżne bez żadnych zabezpieczeń, potem może jakieś sekcje krytyczne (synchronized) - czyli, że kilka wątków odwołuje się do tego samego elementu - , napisać jakiś TCP client/server, sprawdzić jak działają semafory, odczytywanie z plików tekstowych, zapisywanie do plików tekstowych, tworzenie interfejsów. Można by tak wymieniać sporo, ale czy Ci się będzie chciało to wszystko robić (zapał można mieć do czasu kiedy się przy tym usiądzie), bo szybko zainteresowanie tym tematem znika ze względu na nieumiejętność napisania czegoś naprawde fajnego. Jednak każdy zaczynał od prostych rzeczy :) Powodzenia

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...